Friday, March 22, 2013

ΑΥΓΗ και το "μπλέ" χαππάκι!

Είμαι της άποψης οτι ένας αριστερός -όποιου ορισμού- προτιμά το "κόκκινο" χαππάκι του ρεαλισμού και όχι το "μπλέ" της άγνοιας και της φαντασίωσης.
Με διαψεύδει κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ http://left.gr/news/i-kypros-kai-petagma-tis-petaloydas 

Τα χρηματηστήρια παγκοσμίως καταρρέουν και έρχεται χρηματοπιστωτικός Αρμαγεδώνας -ίσως καταρεύσει και ο καπιταλισμός προς χάριν του Π.Λαφαζάνη- αφού "το Κυπριακό αποδεικνύεται διεθνές πρόβλημα"  και "Η κρίση προσλαμβάνει συστημικές διαστάσεις"

"Το "όχι" των Κυπρίων, το μήνυμα της αντίστασης και ...  εγγράφεται στην αφύπνιση του ευρωπαϊκού Νότου ... " ...εδώ ο συντάκτης βρίσκεται βαθειά μέσα στον χώρο του επιθυμητού!

"Ένας μικρός λαός, με συνείδηση της Ιστορίας του ("αιώνες φαρμάκι, γενιές φαρμάκι"), αντιπροτείνει τη δημοκρατική εγρήγορση, το δικαίωμά του να αποφασίζει αυτός τελικά για το μέλλον του,"  
Απόλυτη συμφωνία, με την προϋπόθεση οτι "το ΟΧΙ" σημαίνει οτι δέν θέλουν τα δανεικά, που είναι στο τραπέζι.

"Ένας μικρός λαός διεκδικεί την εθνική αξιοπρέπειά του. Αναζητεί διεθνείς συμμαχίες και κατορθώνει να συγκροτεί, έστω με τις εύλογες ατέλειες, ένα εναλλακτικό σχέδιο."
Αυτό ακριβώς το σχέδιο περιμένουν οι καταρρέουσες αγορές. Να δούμε όμως και σε ποιό βαθμό είναι "εναλλακτικό".

Έχει και άλλα τέτοια το άρθρο. Το ερώτημα είναι: γιατί γράφονται τέτοια προφανώς αστήρικτα και για ποιούς; Μήπως με την ΑΥΓΗ δίδεται και "μπλέ" χαππάκι;

ΣΣ. Άν ο συντάκτης χρησιμοποίησε τόν όρο "νέο παράδειγμα" κάνοντας αναφορά στον Thomas Kuhn, μάλλον δεν κατάλαβε τί διάβασε, πράγμα που δέν με εκπλήσει



No comments:

Post a Comment